Maustajan tuotekehitystiimi esittäytyy – Tytti Nurkka
8.8.2018
Tytti Nurkka on työskennellyt asiakasvastuullisena tuotekehittäjänä Maustaja-tiimissä jo kohta kolmen vuoden ajan. Ravitsemustiedettä ja elintarvikebiotekniikkaa Itä-Suomen yliopistossa opiskellut Tytti on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri.
Millainen on maustajan tyypillinen työpäivä?
Vietän suurimman osan työpäivästäni reseptien ja erilaisten laskelmien parissa. Etsin raaka-aineita yhdessä kumppaniemme kanssa ja esittelen uusimpia pakkausratkaisuja. Koko projektin ajan teen tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa.
Mikä työssäsi on parasta?
Työssäni parasta ovat innostavat ja inspiroivat asiakkaat. Suola syntyy hedelmällisestä yhteistyöstä heidän ja oman tiimin osaavien maustajien kanssa.
Mikä on mielestäsi tämän hetken kiinnostavin trendi elintarvikealalla?
Luonnollisuus, lisäaineettomuus sekä yleistyvät kasvisruokavaliot. Nämä trendit näkyvät koko ajan myös asiakkaidemme toiveissa ja tarpeissa. Viime vuoden aikana kehitimme muun muassa vegaanisia majoneeseja eri asiakkaille.
Miten maustat oman ruokasi?
Kun menen uuteen kauppaan, kastike- ja maustehyllyjen tutkimiseen saa varata reilusti aikaa. Etenkin aasialainen makumaailma kiinnostaa minua ja on hienoa nähdä, että hyllyihin tulee koko ajan enemmän makuja myös muiden kuin Kiinan ja Japanin ruokakulttuureista.