Maustaja sai BRCGS-auditoinnissa korkeimman AA-sertifikaatin
9.11.2022
BRCGS eli tutummin BRC on kansainväliseen standardiin perustuva elintarviketurvallisuussertifiointi, joka osoittaa yrityksen pätevyyden HACCP-järjestelmän, hygienian, elintarviketurvallisuuden ja laatujärjestelmien osalta. Lisäksi se on osoitus sitoutumisesta kuluttajaturvallisuuteen ja sidosryhmäsuhteiden ylläpitämiseen.
Maustaja on todistetusti luotettava kumppani
Maustaja sai korkeimman mahdollisen sertifioinnin BRCGS Food Safety:stä. Arvosana määräytyy poikkeamien määrän ja laadun mukaan, ja tänä vuonna niitä oli ainoastaan neljä. BRC:n kansainvälisen standardin avulla yritys voi vastata suurtenkin toimijoiden vaatimuksiin yhdellä kansainvälisesti hyväksytyllä elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmällä.
Monet isot asiakkaat ja kaupat vaativat näyttöä laadusta. Ulkopuolisen suorittama auditointi todentaa laatua puolueettomasti. BRC-sertifikaatti on luotettu merkintä toteutetusta toiminnasta.
Kokonaisvaltainen arviointiprosessi
Maailmanlaajuisen standardin mukainen sertifiointi käsittää toiminnan eri osa-alueita, jotka vaikuttavat tuoteturvallisuuteen ja tuotettuun laatuun. Näistä välttämättömiä ovat johdon sitoutuminen ja jatkuva parantaminen, HACCP-järjestelmä, oman toiminnan arviointi, toimittajahyväksyntä, jäljitettävyys, hygienia, allergeenihallinta sekä kouluttaminen ja henkilökunnan osaaminen. Lisäksi auditoidaan myös mm. dokumentaatiota, tuotantotilojen kuntoa, vierasesinehallintaa ja laboratorion toimintaa.
Työtä luvassa myös jatkossa
Korkein sertifiointi on hieno tunnustus hyvin tehdystä työstä, mutta vaatii myös jatkuvaa omaa auditointia ja kehitystyötä. Ensi vuoden aikana myös uuden välipalatehtaan toiminta auditoidaan BRC-standardia vasten, joten työtä laatujärjestelmiin liittyen on luvassa tulevan vuoden aikana paljon, kertoo Maustajan laatupäällikkö Jenni Ahlqvist.